Studio TeGast

100% Passie voor Gezond, Heerlijk en Eerlijk eten!

En deze passie wil ik bij Studio TeGast graag met u en jou delen!

In het prachtige polderlandschap net buiten het dorpje Creil vindt u Studio TeGast. Een sfeervolle kookstudio waar sinds 1 januari 2013 leuke kookworkshops, interessante lezingen en opbouwende dag- en tweedaagse cursussen worden gehouden. Ook kunt u bij mij terecht voor individueel advies en ondersteuning, bijvoorbeeld bij lichamelijke klachten, over- of ondergewicht, tekort aan energie, voedingsadvies voor intensieve sporters en veel meer.

De studio beschikt over een ruime keuken en is van alle gemakken voorzien. Naast de keuken vindt u een sfeervolle cursusruimte waar de workshops en lezingen gehouden worden maar waar we ook uitgebreid kunnen tafelen. Op het buitenterrein naast de studio bevindt zich een terras en aangrenzend een weelderige groente- en kruidentuin.

Studio TeGast werkt uitsluitend met verse, pure producten, bij voorkeur biologisch en lokaal verbouwd (uiteraard ook uit eigen moestuin). Pakjes, zakjes, e-nummers en geraffineerde suikers worden niet gebruikt in onze gerechten. Ook met het inkopen van eieren, vlees en vis wordt hier rekening mee gehouden.

Bij Studio TeGast wordt uitgegaan van de orthomoleculaire voedingsprincipes en het volgen van het concept van de Paleo Leefstijl met de daarbij behorende Oerdis (Loren Cordain). Het komt er op neer dat je je eigen gezondheid een enorme boost kunt geven wanneer je ervoor kiest je lichaam te voeden met gezond, puur, eerlijk maar uiteraard ook lekker eten. Dit vraagt soms een andere creativiteit in het koken en inkopen dan dat we gewend zijn. Tijdens de kookworkshops  en cursussen die ik organiseer krijg je van mij de juiste handvatten mee om dit in je eigen leven toe te passen.

Onlangs las ik “je kunt de eettafel zien als een ontmoetingsplek en de maaltijd als een bindmiddel”. Dat spreekt mij aan, eerst samen koken en daarna gezellig aan tafel om samen van de maaltijd te genieten. 
 
“je kunt de eettafel zien als een ontmoetingsplek en de maaltijd als een bindmiddel”

Wat staat er dit seizoen zoal op het menu:
 • Koken met het seizoen mee: vers en eerlijk, zonder pakjes en zakjes, E-nummers en geraffineerde suikers
 • Tweedaagse cursus: Natuurlijk koken
 • Koken volgens het Paleo principe: de mens at vroeger alleen wat men jagend en zoekend in het wild kon vinden. Voeding uit de natuur is een manier van eten die perfect past bij het menselijk lichaam
 • Als de jager nog niet terug is kiezen we voor een maaltijd zonder vlees of vis en leert u heerlijk vegetarisch koken
 • Bereiden van diverse soorten wild
 • Verras uw gasten eens met heerlijke verfijnde hapjes: flying- and fingerfood
 • We kijken ook over de grens; zelf uw eigen pasta maken is zo leuk om te doen
 • Wat wordt er eigenlijk gegeten in de vastentijd?
 • Een uitgebreid en feestelijk kerstmenu
 • Vier het leven: kom gezellig met vrienden, familie of collega’s kokkerellen en eten
 • Er worden regelmatig (dag)cursussen, themabijeenkomsten en lezingen georganiseerd die meer vertellen over de relatie tussen voeding en gezondheid
 • Een werkgever zorgt goed voor zij personeel: boek een een lunchvoorlichting met proeverij
 • … Heeft u een ander leuk idee? Neem gerust contact met mij op, dan laat ik u spoedig weten wat de mogelijkheden zijn!