Interessante Links

De volgende websites wil ik graag onder uw aandacht brengen:

Evenwijs – Humane en Veterinaire epigenetica 
Met lezingen, themadagen, cursussen en opleidingen wil Evenwijs epigenetische kennis inzetten om de gezondheid van mens en dier te verbeteren.
Website: www.evenwijs.nl

Slowfood Nederland – Lekker, Puur en Eerlijk
Slowfood Nederland is een beweging die er voor staat dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schadelijke gevolgen voor de leefomgeving, dierenwelzijn en gezondheid geproduceerd moet worden en dat de producent er een eerlijke vergoeding voor krijgt. Het is het verbinden van genieten van voedsel met een bewuste en verantwoorde houding tegenover voedsel. Slowfood Nederland organiseert leuke evenementen en activiteiten, workshops en trainingen in verschillende regio’s in Nederland.
Website: www.slowfood.nl

MMV – Natuurijk Leven, Moerman
MMV stimuleert natuurlijke kankerbehandeling en ondersteunende therapieën. Aan de basis hiervan ligt de traditionele Moermantherapie van de arts Cornelis Moerman. Hij zette gezonde voeding en voedingssupplementen in ter bestrijding van kanker. MMV sluit in haar boodschap en adviezen aan op de reguliere medische behandeling die kankerpatiënten ondergaan. Naast natuurlijke kankerbehandeling bevordert MMV preventie, ter voorkoming van kanker. Natuurrijk Leven van MMV helpt mensen om die gezonde keuzes in zowel voedings- als leefstijl te maken.
Website: www.mmv.nl

Pioniers van de Toekomst – Duurzaamheidsalliantie Noordoostpolder
De Pioniers van de Toekomst is een duurzaamheidsalliantie dat streeft naar een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen in de Noordoostpolder. De alliantie richt zich zowel op bewustwording als voorlichting omtrent duurzaam handelen, als ook op het faciliteren van en zo nodig participeren in projecten die een duurzame samenleving bevorderen. De Fair Streekmarkt die elke laatste zaterdag van de maand op het Kettingplein in Emmeloord georganiseerd wordt is bijvoorbeeld een initiatief dat door de Pioniers van de Toekomst wordt ondersteund.
Website: www.pioniersvandetoekomst.nl

Fris Assist – Marketing- en communicatieassistent voor gastvrije ondernemers in de Noordoostpolder
Fris Assist neemt je werk uit handen, werk waar een gastvrije ondernemer zelf niet aan toe komt: marketingwerkzaamheden (o.a. website en social media), correspondentie, teksten schrijven of mooie foto’s maken. Een gastvrije ondernemer moet zich op zijn of haar gasten kunnen richten, Fris Assist helpt met de rest!
Website: www.frisassist.nl

Hermiens Heerlijke Taarten Heerlijke gezonde taarten
Hermien Bos-Vehof: “Voeding heeft altijd mijn interesse gehad. Al op jonge leeftijd sloeg ik aan het koken en bakken. Het was geen weekend, als er niet was gebakken! Zo kreeg ik de bijnaam “Mina Bakgraag”. Door de jaren heen wordt je steeds bewuster van wat je eet en je wordt ook kritischer.Graag wil ik mijn enthousiasme voor gezonde voeding overbrengen op anderen door middel van het bakken van heerlijke taarten.”

Het tijdelijk verblijf Bed & Breakfast
Hier kun je overnachten binnen een creatieve setting in een landelijke omgeving. De voormalige bloembollenboerderij is nu de woon en werkplek van beeldend kunstenaar Rolina Nell, die naast haar eigen beeldend werk, met kunstenaarsinitiatief id11 een artist-in-residence programma en diverse kunstprojecten realiseert in en rond de boerderij.
Website: www.id11.nl/b&b/

VIP Health and Nutrition – Vegetarische koksopleiding
De vegetarische koksopleiding is bedoeld om beroepsmatig in te zetten. Je kunt eventueel kok of cateraar worden, recepturen ontwikkelen voor een eigen blog, maar ook één-op-één begeleiding bieden bij het aanpassen van voedingspatronen. Bijvoorbeeld door mensen te helpen met het ontdekken van nieuwe, veelzijdige gerechten in het geval van voedselintolerantie zoals: lactose-, suiker- of glutenallergie. De koksopleiding is daarbij ook geschikt voor onder andere diëtisten, natuurvoedingsdeskundigen, dieetconsulenten en homeopathische artsen.
Website: http://viphealthandnutrition.nl/