Moermantherapie

Cornelis Moerman

Heeft u wel eens van Cornelis Moerman gehoord? Cornelis Moerman ontwikkelde zo’n 45 jaar geleden al een complementaire behandelmethode ten aanzien van kanker. Hij experimenteerde met biologische producten en ontdekte dat kanker onder andere wordt veroorzaakt door een tekort aan noodzakelijke vitamines en mineralen. Heeft hij hiermee een remedie tegen kanker ontdekt? Nee, was het maar zo. Maar hij heeft wel belangrijke ontdekkingen toegevoegd aan het perspectief op kanker. Mede dankzij hem weten we bijvoorbeeld dat een goed functionerend immuunsysteem onmisbaar is in het voorkomen en behandelen van kanker.

Moermanvereniging

De aanpak van kanker begint bij de Moermanvereniging, MMV, met gezonde voeding. Centraal staat de gedachte dat de patiënt zelf kan zorgen voor een gezond, vitaal lichaam en een gezonde geest. “Immers een vitaal lichaam helpt u in de strijd tegen de ziekte en bevorderd de kwaliteit van leven, en een positieve instelling en een gezonde geest ondersteunen het lichaam in het zelf genezend vermogen” aldus dr. Moerman. Deze gedachte sluit naadloos aan bij de filosofie van Studio TeGast.

Na de diagnose kanker wordt er meestal een behandelplan opgesteld. Binnen dat behandelplan zijn er verschillende mogelijkheden. Men kan kiezen voor een reguliere therapie of een niet-toxische-tumor-therapie. Ook een combinatie van beide is natuurlijk mogelijk. Wanneer men zelf met voeding aan de slag wil, kunnen de inzichten van dr. Moerman helpen om leef- en voedingspatronen aan te passen, om zo de risico’s op kanker, maar ook andere chronische aandoeningen, te verkleinen en de groei van kankercellen terug te dringen.

Voorlichting, individuele begeleiding en koken met het Moermandieet

Sinds kort bieden wij ook voorlichting, workshops en individuele begeleiding conform het Moermandieet en de natuurrijke keuken. U kunt bij mij terecht voor deskundig advies en begeleiding. Ook is het mogelijk om samen te werken met artsen die complementair werken volgens de aanpak van de MMV. Zo vormen we samen een team in de strijd tegen kanker.

Omdat het belang van goed eten centraal staat, maar niet voor iedereen altijd even makkelijk is, geef ik workshops om te leren koken volgens het Moermandieet. De ingrediëntenlijst is bijzonder en vraagt om aandacht. We gaan dieper in op het hoe en waarom, maar ook op de specifieke voedingswaarde van de ingrediënten. Zo ontdek je zelf hoe je volwaardige, smaakvolle en gevarieerde maaltijden klaar kunt maken. Door samen te gaan koken wordt je geïnspireerd en gemotiveerd om het dieet vol te houden.

Mocht u hier meer over willen weten, neem dan gerust contact met mij op.