Verrassend Vegetarisch > meer dan alleen het weglaten van vlees of vis | 10 november

Studio TeGast

Veel mensen gaan tegenwoordig bewuster om met hun gezondheid en passen hier de voeding op aan. Het traditionele concept van aardappels-vlees-groente wordt steeds meer losgelaten en er wordt vaker gekozen voor een dagje geen vlees, de zgn flexitariërs.

Een vegetariër eet geen vlees, maar eet hij/zij dan wel vis of laat je dat ook staan? En eh… hoe zit het dan met andere dierlijke producten zoals zuivel en eieren?

Ook een interessante vraag is hoe we hier tegenaan kijken vanuit onze visie op voeding in relatie tot gezondheid. We besteden altijd veel aandacht aan de balans in de maaltijd ten aanzien van voedingstoffen. Daarom is het belangrijk om ook bij een vegetarische maaltijd te kijken naar de opbouw, is de maaltijd nog voldoende in balans wanneer we de dierlijke proteïne elimineren.

Bij een vegetarische maaltijd kijken we onder andere naar de voedingswaarde, de smaak en de samenhang van het hele gerecht. Wanneer je vlees weg laat heb je soms meerdere producten nodig en een andere menuopbouw om een mooie lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Bij de opbouw van een vegetarische menu kiezen we dan ook voor een ander uitgangspunt en gaan hierbij niet uit dat we iets moeten vervangen. Wij kiezen voor een volwaardig gerecht dat uit elementen bestaat die elkaar qua smaak én voedingswaarde versterken.

Deze workshop is een mooie gelegenheid om je te laten verrassen door de veelzijdigheid van deze specifieke, en bijzonder lekkere manier van koken en eten.

Prijs: € 40,00 per persoon, graag contant en bij voorkeur gepast betalen
 Aanvang: We starten om 18:00 uur
Duur: Ongeveer 4 uur, rond 22.00 uur ronden we af
Overig: Bekijk hier onze algemene voorwaarden.
Aanmelden:

Aanmelden kan door op de groene knop hieronder te drukken waardoor u bij het aanmeldingsformulier komt.
Uiteraard mag u ook altijd telefonisch contact met mij opnemen: 06 10 80 61 64 of een e-mail sturen aan info@studiotegast.nl.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor deze workshop!