Studiedag – Kanker: preventie (deel 1)

Studio TeGast

Bijna iedereen heeft wel eens met kanker te maken gehad, misschien bij u zelf of bij iemand in uw directe omgeving. Het is geen makkelijk onderwerp, over het algemeen gaan we het liever uit de weg. Maar het is juist goed er wel aandacht aan te besteden. Pas als we begrijpen wat er gebeurt in ons lichaam kunnen we gericht preventieve maatregelen nemen: maatregelen om ons lichaam te helpen de boel onder controle te houden. Om te voorkomen dat de zaak echt uit de hand loopt.

Vandaar dat wij een tweetal studiedagen op de agenda hebben gezet waarin wij onze kennis over kanker en de preventie van kanker met u delen. De eerste studiedag zal op vrijdag 6 mei zijn. De volgende dag, zaterdag 7 mei, vindt de tweede studiedag plaats.

Tijdens de eerste themadag gaan we in op hoe kanker ontstaat en wat we kunnen doen ter preventie van kanker:

– Welke fasen doorloopt een normale cel voordat er überhaupt sprake is van een kankercel?
– Wat doet het lichaam om de ontwikkeling van een kankercel te remmen?
– Hoe weet een kankercel zichzelf te beschermen tegen de tegenaanvallen van ons lichaam?

We gaan kijken naar de zaken die een kankercel nodig heeft om zich lekker te voelen.
Waardoor kan een kankercel uitgroeien tot een gezwel, een tumor?
Daar tegenover staan omstandigheden waar ‘jonge’ kankercellen een hekel aan hebben. Waar ze tijdens de ontwikkeling helemaal niet op zitten te wachten:  ‘anti-groei’, ‘anti-het-is-hier-prachtig’ en ‘anti-ik-zit-hier-lekker’. Ook daar besteden we uitgebreid aandacht aan.

Erfelijke en niet-erfelijke of vermeend-erfelijke kankervormen

We willen u informeren over het duidelijke verschil tussen erfelijke kankervormen en niet-erfelijke of vermeend-erfelijke kankervormen. Dat ‘iets’ in de familie zit wil namelijk niet zeggen dat het ook erfelijk is. De angst ‘het zit in de familie en het zou wel eens erfelijk kunnen zijn‘ is bovendien niet bevorderlijk voor de gemoedsrust en veroorzaakt stress, iets waar kankercellen juist veel van houden. Je kunt dus maar beter weten hoe het zit. Of de vorm van kanker die bij u in de familie voorkomt ook echt erfelijk is.

We gaan het met u hebben over voeding, vitaminen, mineralen, fytonutriënten, fytotherapeutica en andere preventieve maatregelen.

We gaan het nadrukkelijk niet hebben over de behandeling van kanker, dat is voorbehouden aan specialisten en therapeuten.

Deze dag is geschikt voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.
Dorothé Lueb zal deze cursusdag begeleiden. Dorothé is een Natuurgeneeskundig- en orthomoleculair kPNI docent, Msc. Zij kan als geen ander ingewikkelde en complexe zaken op een begrijpelijk en eenvoudige manier uitleggen.
Roelfien Wuestenenk-Nijkamp (Epigenetisch therapeut en voedingscoach) zal voor deze studiedag een passend lunchmenu samenstellen.

Praktische informatie:
Prijs: 75,00 euro per persoon, inclusief werkboek, koffie, thee, lunch en recepten
Aanvang: we starten om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur
Duur: de studiedag duurt ongeveer 6,5 uur, rond 16.00 uur proberen we af te ronden
Aanmelden:

Aanmelden kan door op de groene knop hieronder te drukken waardoor u bij het opgaveformulier komt.
Uiteraard mag u ook altijd telefonisch contact met mij opnemen: 06 10 80 61 64 of een e-mail sturen aan info@studiotegast.nl.

Bekijk hier ook onze algemene voorwaarden.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor deze studiedag