kookworkshop, kookstudio, paleo, moerman, biologisch, koken, catering

Met Moerman in de keuken – Themadag | vrijdag 23 oktober

Studio TeGast

De aanpak, preventie maar ook genezing, van heel veel ziektes begint met een gezonde levensstijl: gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde geest. Alle drie zijn buitengewoon belangrijk om ziektes buiten de deuren te houden.

De Natuurrijke keuken

Eten volgens de leer van Cornelis Moerman is een goede stap om preventief aan uw gezondheid te werken. U kunt kiezen voor de ‘Natuurrijke keuken’. Dat houdt in: koken met producten die zo natuurlijk en natuurrijk mogelijk zijn, dus onbewerkt en bij voorkeur vers en biologisch. Alle ingrediënten en grondstoffen die we gebruiken zijn geselecteerd op belangrijke vitamines en mineralen, die ons immuunsysteem ondersteunen en versterken.

Het Moermandieet

Het Moermandieet wordt met name toegepast als therapie bij kanker. Om het genezingsproces in gang te zetten. Om uw lichaam zelf aan het werk te zetten de kanker te bestrijden. Het is een specifiek dieet, dat verder gaat dan de Natuurrijke keuken. Maar ook hierbij wordt enkel gebruik gemaakt van ingrediënten en grondstoffen die tot doel hebben het immuunsysteem te optimaliseren.

Er worden wel producten uitgesloten binnen de Natuurrijke keuken en het Moermandieet, denk hierbij aan dierlijke eiwitten (we eten dus vegetarisch), geraffineerde en bewerkte producten, maar er zijn nog volop prachtige ingrediënten voorhanden. Ingrediënten met lichaamsondersteunende kwaliteiten, waar u heerlijke gerechten mee kunt maken en waar u ongetwijfeld van zult genieten.

Na een aantal weken Moermandieet zult u merken dat uw smaak verbeterd. U proeft meer, intensiever en geniet van alles wat u eet. Daarbij zult u zich lichamelijk beter gaan voelen, u krijgt meer energie, u kunt meer aan en wordt minder snel moe.

Eten volgens het Moermandieet vereist wel wat aanpassing in de keuken.  Van de boodschappen, de voorbereiding, de potten en pannen, het snijgerei, de kruiden, oliën en vetten, maar bovenal van de basisingrediënten die worden gebruikt om het eindresultaat te bepalen.

Met Moerman in de keuken

Op vrijdag 23 oktober organiseer ik een themamiddag “Met Moerman in de keuken”. We gaan tijdens deze middag dieper in op het hoe en waarom, maar ook op de specifieke voedingswaarden van de ingrediënten. Tijdens het theoriegedeelte van de themadag reik ik veel informatie aan om direct mee aan de slag te kunnen, niet alleen in mijn keuken, maar ook als u weer thuis bent.

Na de theorie gaan we zelf aan de slag met recepten die perfect binnen het Moermandieet passen, want samen te gaan koken motiveert en inspireert.

Zoals altijd sluiten we af aan de eettafel, om te ontspannen, lekker te eten en verhalen met elkaar te delen. Wat we overhouden gaat uiteraard mee naar huis om nog eens te proeven.

Na afloop sturen ik u ook alle recepten van deze themadag per e-mail toe, zodat u er thuis meteen mee aan de slag kunt.

Prijs: € 65,00 per persoon, graag contant en bij voorkeur gepast betalen
 Aanvang: We starten om 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur
Duur: Ongeveer 5½ uur, rond 19.00 uur ronden we af
Overig: Bekijk hier onze algemene voorwaarden.
Aanmelden:

Aanmelden kan door op de groene knop hieronder te drukken waardoor u bij het aanmeldingsformulier komt.
Uiteraard mag u ook altijd telefonisch contact met mij opnemen: 06 10 80 61 64 of een e-mail sturen aan info@studiotegast.nl.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor deze workshop!