Gratis workshop voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder: Hoe duurzaam eten wij?

Studio TeGast

De gemeente en kookstudio TeGast in Creil organiseren workshops om mensen te leren dat er met restjes nog best wat te doen valt. Tijdens de workshops worden samen met de Voedselpioniers en Le Mirage tips gegeven over slim kopen, koken en bewaren. De workshops zijn gratis voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder. 

Vijf workshops

De workshops hebben allen een eigen thema:

  • De eerste workshop heeft als thema slim kopen, koken en bewaren. In deze workshop wordt van alles uitgelegd over slim inkopen doen, slim koken en worden tips gegeven over hoe je het beste eten dat over is kunt bewaren.
  • Workshop twee gaat over seizoensgericht eten.
  • De derde workshop over duurzaamheid. Om ook op deze manier het percentage van etensresten in het afval omlaag te krijgen.
  • Workshop vier gaat over kant-en-klaar eten. Kant-en-klaar is de laatste tijd steeds populairder geworden omdat het gemakkelijk is  
  • De laatste workshop staat in het thema van eet je koelkast leeg. Na de feestdagen staat de koelkast vaak nog vol met eten. Weggooien is een veel gekozen optie maar dat is zonde. Hier valt nog zoveel mee te doen. 

Uit de prullenbak?

Het eten gebruikt in de workshops, wordt niet lukraak uit de dichtstbijzijnde prullenbak gevist. Al het eten komt zoveel mogelijk uit de regio, we willen graag polderbreed werken. Het doel van de workshops is dat de mensen dit straks thuis ook gaan doen. Er zullen allerlei gerechten worden gemaakt, van soepen tot aardappelgerechten en van brood tot hartige taarten.

Aanvullende informatie

Deze workshops wordt georganiseerd door de gemeente en is bedoeld voor de inwoners van de Noordoostpolder.

Prijs: Gratis voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder
Tijden dagen: Hoe duurzaam eten wij?: woensdag 7 februari 13:30 – 15:30 uur
Kant & klaar….. of niet?: donderdag 15 februari 19:00 – 21:00 uur
Eet je koelkast leeg: donderdag 22 februari 19:00 – 21:00 uur
Locatie De workshop vindt plaats in de kookstudio van Studio TeGast, Noordermiddenweg 10-1 te 8312 PE Creil (Noordoostpolder)
 Aanmelden U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar m.vanbrussel@noordoostpolder.nl