workshop, kookstudio, paleo, moerman, biologisch, koken, catering

Bananen cashewnoten omelet

Studio TeGast EtensWijs, Paleo recepten, Proeven en proberen

Deze heerlijke, gezonde omelet met banaan en cashewnoten is makkelijk om te maken en ideaal als ontbijt, maar ook om mee te nemen in de lunchbox!

IngrediĆ«nten – voor 2 tot 4 personen:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 banaan
  • 2 dadels
  • half kopje cashewnoten
  • 3-4 eieren
  • halve eetlepel sesamzaad
  • (kokos)olie of boter om in te bakken
Werkwijze:

Snij de dadels, ui, knoflook en gember fijn en bak dit vervolgens met wat olie of boter in de koekenpan.

Maal de cashewnoten heel fijn (bijvoorbeeld met een vijzel of koffiemolen), tot er een soort meel ontstaat en snij de banaan in kleine stukjes. Roer de eieren los en roer de cashewnotenmeel, sesamzaad en banaan er door.

Giet het eiermengsel in de koekenpan bij het uienmengsel en bak de omelet tot hij aan de onderkant gaar is, draai hem voorzichtig om zodat ook de andere kant gaar kan worden.

Als laatste kunt u uiteraard een beetje zeezout en/of peper naar smaak over de omelet strooien. Geniet er van!

Dit recept is van Siemen Banga en staat in het kookboek EtensWijs (deel 1).
Heeft u interesse in meer recepten van de EtensWijs kookboekenserie? In elke nieuwsbrief van Studio TeGast delen wij er een met u, maar u kunt de kookboeken natuurlijk ook hier, bij Studio TeGast, bestellen!